• image
  • image
  • image
Previous Next
Celulita

Celulita reprezinta acel aspect al pielii caracterizat cel mai adesea prin sintagma "coaja de portocala". Celulita apare datorita detasarii celulelor adipoase de tesutul conector si aglomerarea acestora sub piele, sub forma de denivelari si gropite. Celulita nu este o afectiune, ci o problema ce tine de estetica feminina, asa cum este ea perceputa.Celulita poate aparea in orice parte pe corp.

VelaShape II este tehnologia care elimina complet celulita fara prea mari eforturi din partea pacientelor si se gaseste acum la Clinica Novia din Cluj. Este un aparat care combina intr-o singura sedinta de tratament radiofrecventa, infrarosul, vacuumul si  masajul. VelaShape II este un dispozitiv utilizat in tratamentul nechirurgical al celulitei.

Cu ajutorul radiofrecventei se desfac fibrele de colagen, care dau pielii aspectul de coaja de portocala si totodata stimuleaza circulatia limfatica, avand actiune drenanta. Infrarosul stimuleaza metabolismul local si accentueaza efectele radiofrecventei. Vacuumul face drenaj limfatic şi aduce celulele grase mai aproape de suprafata pielii, ceea ce sporeste puterea de actiune a radiofrecventei si a infrarosului.

Deasemenea dispozitivul contine mai multe role ce maseaza zona cu celulita sau tesut adipos. Pentru o mai buna aderenta a rolelor pe piele se aplica in prealabil un gel special. Celulita este tratata in general dupa trei-patru sedinte. Durata unei sedinte este de 30 -40 de minute. Zonele cu celulita fibroasa, in care tesutul adipos este intarit sub forma unor noduli duri, este mai rezistenta la tratamentele anticelulitice si poate necesita mai multe sedinte cu Vela Shape II. Celulita edematoasa, cu retentie de apa, se indeparteaza mai usor. Cele mai bune rezultate se obtin pe abdomen si pe coapse, care sunt de altfel zonele cel mai afectate de celulita.
Tratamentul impotriva celulitei cu Vela Shape II nu este dureros. Se simte doar o senzatie de caldura locala, cand rolele aparatului trec peste zona tratata de celulita. Atat inainte, cat si dupa tratament, pacienta trebuie sa bea cat mai multe lichide, pentru a elimina mai repede reziduurile metabolice.

Efectele tratamentului impotriva celulitei se pastreaza pe timp indelungat, fiind necesara doar o sedinta de intretinere o data la 3-4 luni.