• image
  • image
  • image
Previous Next
Remodelare nas

Remodelare  nas la clinica Novia din Cluj-Napoca

Daca va deranjeaza marimea sau forma nasului dvs, chirurgia cosmetica poate reprezenta solutia ideala. In general rinoplastia imbunatateste proportiile nasului refacand armonia fetei si redand increderea in fortele proprii.

Chirurgia estetica a nasului sau rinoplastia este un procedeu chirurgical de imbunatatire a formei si functiei nasului.Prin aceasta tehnica pot fi modelate: marimea nasului in contextul echilibrului facial, latimea nasului, profilul nasului(cu excrescente sau depresiuni ale piramidei nazale), varful nasului, dimensiunea narinelor, asimetria nazala.Aceste trasaturi sunt cauzate in general de ereditate sau de diversele traumatisme survenite la acest nivel.

Rinoplastia este o interventie individualizata care ia in calcul caracteristicile specifice fiecarei fete in parte.
Chirurgul dvs va evalua cazul si va va descrie tehnicile chirurgicale posibile.

Rinoplastia imbunatateste infatisarea cat si functionalitatea nasului dumneavoastra avand ca rezultat cresterea increderii de sine pentru o viata intreaga.

Interventia se realizeaza de obicei prin interiorul narilor, procedura desfasurandu-se fara a lasa cicatrici; operatia estetica dureaza intre 1-2 ore, procedurile mai complicate durand mai mult. Edemul (nasul usor umflat) poate persista intre 1 si 3 luni, dupa care nasul mai poate avea o evolutie lenta. Echimozele (vanataile) restante se vor estompa dupa aproximativ 5-7 zile, iar rezultatul definitiv va fi vizibil dupa 6-12 luni dupa disparitia in totalitate a edemului nazal.

Operatia de rinoplastie se realizeaza sub anestezie generala si se tine cont de asteptarile estetice dorite de pacient. Se recomanda o spitalizare de pana la 24 ore.

Daca doriti un nas foarte simetric trebuie sa aveti in vedere ca orice fata are un anumit grad de asimetrie. De aceea nasul pe care trebuie sa vi-l doriti este cel care se potriveste cel mai bine fetei dvs.
Comunicarea dintre dumneavoastra si medic este esentiala. Consultatia la chirurgul plastician este primul pas in a obtine toate informatiile dorite, care trebiue sa cuprinda discutii despre cazul in speta si evaluarea acestuia, tipurile de interventii, perioada de recuperare si potentialele riscuri si complicatii, recomandarile chirurgului in cazul dvs. Nu ezitati sa va intrebati chirurgul despre orice nelamurire aveti.

Procesul de vindecare continua mai multe saptamani dupa operatie. Sunt recomandate cremele protectoare impotriva UV. Timp de cca. 2-3 saptamani trebuie evitate activitatile solicitante care pot duce la vascularizarea in exces a zonei operate, ceea ce poate cauza sangerari. La pacientii care poarta ochelari este recomandat evitarea acestora timp de aproximativ 2 luni, deoarece se sprijina pe piramida nazala (se pot utiliza lentile de contact).