• image
  • image
  • image
Previous Next
Ridicare pometi

Clinica Novia din Cluj-Napoca realizeaza ridicarea pometilor prin uramtoarele metode:

Ridicarea pometilor cu acid hialuronic

Gelurile injectabile cu acid hialuronic pot fi folosite pentru atenuarea aspectului ridurilor profunde si a santurilor nazolabiale (dintre nas si gura) dar si pentru umplerea unor zone ale fetei care in timp si-au pierdut din volum cu ar fi zona pometilor, ceea ce va duce la un aspect mai tineresc si la o ridicare a elementelor faciale inferioare. In timpul acestei proceduri de ridicare a pometilor se pot rezolva si cearcanele si santurile lacrimale tot prin umplere.Efectul de ridicare a pometilor este bine evidentiat si dureaza 9-12 luni, procedura este de durata scurta, 5 minute si nu este dureroasa , doar o mica intepatura la nivelul pielii si apoi se poate folosi o canula speciala (un ac fara varf).

Ridicarea pometilor cu grasime proprie
Ridicarea pometilor cu grasimea proprie se face tot cu o canula fina, grasimea fiind recoltata cu ajutorul acesteia din  alte regiuni ale corpului( in general de pe abdomen) in anestezie locala sau sedare usoara, se purifica si se introduce numai materialul grasos pur.Nu se fac cicatrici doar niste puncte de acces de 1 mm. Spre deosebire de acid hialuronic, aceasta metoda de ridicare a pometilor nu prezinta fenomene alergice fiind transfer de grasime proprie. Rezultatele procedurii de ridicare a pometilor sunt temporare, dar foarte bune . In aceeasi sedinta, la dorinta pacientei se poate face si liposuctia zonelor de unde s-a recoltat grasimea.

Ridicarea pometilor cu fire de suspensie

Acest procedeu are la baza utilizarea unor fire de suspensie care, pe sub piele, intind obrajii, ridica pometii si estompeaza ridurile dintre gura si nas. Procedeul nu implica taieturi sau cusaturi vizibile . Cu ajutorul unui dispozitiv si a unor fire speciale, se ridica pometii pana la nivelul dorit. In final, se creaza o linie de semiprofil "a la Nefertiti", nu va ramane absolut nici o urma. Specialistii recomanda dupa interventia de ridicare a pometilor cu fire purtarea unui pansament, timp de 3 zile. Acest tratament nu are contraindicatii si este o alternativa rapida si miniminvaziva a liftingului facial.