Otoplastie Cluj

Otoplastie la clinica Novia din Cluj-Napoca


Mărire barbie la clinica Novia din Cluj-Napoca

Deformarea urechilor poate duce la frustrarea copilului și la inadaptarea lui în mediul de la școală. Chiar și pentru adulți efectele sunt nu numai de ordin estetic, dar implicit și de ordin psihic și social. Tehnica din acest domeniu permite nu numai îndreptarea urechilor, ci și modelarea sau reducerea mărimii lor. Adesea, persoanele adulte recurg la aceasta intervenție, singură sau în combinație cu alte proceduri de chirurgie plastică facială.

Otoplastia, corectarea urechilor decolate, se face pentru a apropia urechile de cap sau pentru a le face mai mici. De obicei urechile sunt asimetrice, una fiind mai decolată decât cealaltă; de asemenea pot exista diferențe de mărime între cele două urechi. Scopul operației este de a restabili această simetrie.

Operația se poate efectua după vârsta de 4-5 ani, când urechea a atins aproape dimensiunile pe care le are un adult. Este indicat ca operația să se facă înainte ca pacientul să intre în colectivități (grădiniță, școală), pentru a evita apariția unor traume psihice din cauza comentariilor nefavorabile. Este de preferat ca inițiativa pentru operație să vină în primul rând din partea copiilor, care astfel sunt mai cooperanți și mai multumiți de rezultat.

Otoplastia este considerată o operație ușoară, unde riscurile sunt mai mult de natură anestezică, la fel ca în cazul oricărei intervenții minore.

 

PROGRAM CLINICA NOVIA

Luni – Vineri 9:00 – 20:00

Sambata
(cu programare) 9:00 – 13:00


Programeaza-te acum