Abdominoplastie Cluj

Abdominoplastie la clinica Novia din Cluj-Napoca


Abdominoplastie

Majoritatea femeilor se plâng de aspectul inestetic al abdomenului, chiar și atunci când aspectul corpului lor este unul armonios. Abdominoplastia realizată la clinica noastră ajută la îndepărtarea “șorțului” de la nivelul abdomenului inferior rezultat în urma nașterilor repetate, a curelor de slăbire drastice sau a operațiilor pentru tratarea obezității, producând o cicatrice permanentă extinsă de regulă de la un șold la altul, dar ascunsă suprapubian în chilot, puțin vizibilă.

Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală majoră, cu ajutorul căreia se îndepărtează excesul de piele și grăsime de la nivelul abdomenului inferior. În același timp, operator se pot rezolva defectele de perete abdominal și se suturează pe linia mediană mușchii drepți abdominali.

Cine poate beneficia de abdominoplastie?

Abdominoplastia se adresează în egală măsură barbaților și femeilor, care prezintă un surplus tegumentar (șorț) însoțit de un depozit adipos, care nu se poate îndepărta prin dietă sau exerciții. Operația este folositoare și femeilor care au mușchii abdominali mult depărtați, din cauza sarcinilor multiple. De asemenea, prin această intervenție se pot îndepărta vergeturile și cicatricile situate sub ombilic.

Abdominoplastia nu se adresează femeilor care doresc sa mai aibă o sarcină sau pacienților care doresc să țină diete.

Riscurile operației

Fiind o intervenție chirurgicală majoră, riscurile trebuie discutate amănunțit cu chirurgul și cu medicul anestezist înainte de operație.

Intervenția chirurgicală

Abdominoplastia se face sub anestezie generală și durează între 2 și 5 ore, în funcție de complexitatea cazului. Chirurgul face o incizie în partea inferioară a abdomenului, sub linia chilotului și o a doua incizie în jurul buricului pentru a-l repoziționa. Se decolează pielea și țesutul celular subcutanat, până aproape de rebordurile costale. Dacă este cazul, se întărește peretele mosculo-aponevrotic suturându-se mușchii pe linia mediană. Lamboul de piele și țesut adipos decolat este întins în jos și se îndepărtează în bloc surplusul cutaneo-grasos. De regulă, la o astfel de intervenție se îndepărtează tot tegumentul subombilical împreună cu țesutul adipos. Se taie apoi o nouă gaură pentru buric, în care acesta este fixat. În final, incizia se coase și se aplică 1-2 tuburi de dren timp de câteva zile. Spitalizarea postoperatorie este de 2-3 zile, cu reluarea activității după câteva zile, sub tratament specific.

 

PROGRAM CLINICA NOVIA

Luni – Vineri 9:00 – 20:00

Sambata
(cu programare) 9:00 – 13:00


Programeaza-te acum