Urmarirea nevilor (Dermatoscopie Cluj)

Urmarirea nevilor cu ajutorul dermatoscopului

dermatoscopie clujDe culoare maro sau neagră, nevii sunt susceptibili de transformare malignă, mai ales când proliferarea nevocelulară afectează zona de joncțiune dermoepidermică. Nevii acromici, care au aceeași structură histologică, au aceeași posibilitate de degenerescență. Nevii pigmentari există de la naștere, pot apărea și pe parcursul vieții și sunt localizați în orice teritoriu cutanat, în număr variabil.

Dermatoscopul permite vizualizarea structurilor din profunzimea pielii și depistarea din timp a cancerului de piele. Metoda de investigație nu este dureroasă și nu presupune nici un fel de efort de cooperare din partea pacientului. De dimensiuni reduse și ușor de întrebuințat, aparatul dermatoscop este de mare ajutor pentru vizualizarea diverselor afecțiuni ale pielii: melanomul, hemangiomul, carcinomul sau leziunile de tip vascular. Rolul aparatului este esențial în diagnosticarea precoce a leziunilor melanocitare (care pot fi benigne sau maligne). Lentila cu care este prevăzut dermatoscopul are capacitatea de a mări imaginea de zece ori și de a vizualiza în profunzime, iar sistemul de iluminare și fluidul care se aplică pe piele înainte de examinare conferă imaginii o claritate mai mare.

Cele mai performante aparate dermatoscop sunt atașate unui computer, unui soft care preia și analizează imagini de la o cameră foto integrată sistemului. Fotografiile pot fi stocate, permițând astfel urmărirea evoluției nevului în timp, necesitând intervenția de excizie doar în cazul în care se observă modificări specifice.

Despre controlul alunitelor inainte de expunerea la soare poti citi mai multe in articolul despre importanta unui control dermatoscopic

TARIFE PROCEDURI


Vezi preturi aici

PROGRAM CLINICA NOVIA

Luni – Vineri 9:00 – 20:00

Sambata
(cu programare) 9:00 – 13:00


Programeaza-te acum