Ridicare sani Cluj

Ridicarea sânilor la clinica Novia din Cluj-Napoca


Ridicare sani

Ridicarea sânilor este o procedură chirurgicală prin care sunt ridicați sânii ptozați (care “au căzut”). Cauzele ptozării sânilor sunt diverse: genetic, sarcini multiple, perioadă lungă de alăptare, scăderea bruscă și masivă de masă corporală etc.

Procedura de ridicare a sânilor

Intervenția de ridicare sau conturare a sânilor se numește mastopexie și presupune efectuarea unei incizii prin care mamelonul este ridicat spre poziția dorită de pacientă. Durata procedurii de ridicare a sânilor este de 2-4 ore și se realizează sub efectul anesteziei generale. Dacă sânii pierd din volum, la cererea pacientei, se pot introduce și implanturi mamare.

Pregătirea preoperatorie pentru ridicarea sânilor

Chirurgul dumneavoastră vă va cere să vă prezentați la mai multe consultații preoperatorii înainte de a stabili data operației de ridicare a sânilor, cu scopul de a vă informa cât mai complet cu privire la această intervenție. În cursul acestor consultații veți fi măsurată și vi se va propune una sau mai multe metode de rezolvare a problemei.

Pregătirea preoperatorie pentru ridicarea sânilor presupune efectuarea unor teste și analize recomandate de medicul dumneavoastră. Înainte de operație este necesară o examinare a sânilor prin mamografie și ecografie mamară. Totodată, este interzisă administrarea de aspirină, anticoncepționale sau alte medicamente care ar putea împiedica coagularea sângelui. Nu este recomandat să efectuați operația de ridicare a sânilor în cazul în care plănuiti să aveți un copil în perioada imediat următoare, deoarece sarcina și alăptarea modifică forma și aspectul sânilor.

Recuperarea postoperatorie

În urma intervenției, este foarte important să reduceți activitatea fizică solicitantă pentru cel puțin o lună, deoarece vindecarea este un proces gradual care poate dura până la șase săptămâni de la operație. De asemenea, este indicat să nu va expuneți la razele soarelui și să purtați un sutien elastic sau o bustieră, care să susțină sânii și să ajute la menținerea formei acestora.

Cicatricile se vindecă în mai multe faze și până la aproximativ 6 luni ele sunt într-un proces continuu de remaniere, fiind roșii și mai mari. După această perioadă apare maturarea, cicatricile se albesc, pentru ca în final să se vindece prin formarea unei linii albe fine.

 

TARIFE PROCEDURI

Vezi mai multe