Criolipoliza Cooltech


Criolipoliza Cooltech

Criolipoliza, o alternativa non-invaziva a liposuctiei. Este o metoda comoda, nedureroasa ce combina inghetarea controlata a adipocitelor si vacuumul, in vederea distrugerii depozitelor localizate de tesut adipos din organism.

Criolipoliza este recomanda pentru toate zonele cu strat de grasime.

Candidatul ideal nu este o persoana obeza ci o persoana care doreste sa reduca stratul de grasime de pe anumite zone ale corpului:abdomen, solduri, coapse, fese, brate etc.

CUM FUNCTIONEAZA ?

Procedura nu este dureroasa si lucreaza numai la nivelului stratului de grasime fara sa lezeze pielea. Este astfel utila celor care vor sa-si subtieze cu cativa centimetri anumite zone ale corpului.Numarul de sedinte de criolipoliza depinde de grosimea tesutului adipos . Daca avem o grosime de 2,5 cm se poate face o singura sedinta de criolipoliza pe zona respectiva, daca grosimea tesutului adipos este de 10 cm se pot face maxim 3 sedinte de criolipoliza.

Grosimea paniculului de grasime trebuie sa ramana de minim 1 cm.

Dupa o sedinta de tratament, grosimea stratului de grasime se reduce cu pana la cativa centimetri , ceea ce echivaleaza cu o pierdere de 25-45% (medie 40%din grasimea zonei tratate, Iar dupa 3 sedinte se pot pierde 2 masuri la fusta sau pantaloni.

Pentru siguranța pacientului, înainte de a dispune aplicatorul pe zonele cu probleme, este aplicată o membrana de protectie ce contine un gel anti-freezing, care protejează tegumentul împotriva necrozării.

Fiecare zona tratata necesita un alt interval de expunere la frig, in functie de grosimea stratului adipos.De exemplu pentru zonele mai extinse ,cum este abdomenul, sunt necesare 2 aplicari cu durata de 60 minute fiecare. Astfel, in functie de zona tratata si grosimea stratului adipos, o sedinta poate dura intre 30 si 180 de minute.
Rezultatele incep sa fie vizibile din ziua 15 de tratament si sunt maximale pentru o sedinta la 45-90 zile, fara dieta si fara exercitii fizice speciale.

Majoritatea aparatelor utilizate pentru aceasta procedura folosesc temperaturi intre -3 si -8 grade celsius. Echipamentul disponibil in cadrului salonului nostru utilizeaza o temperatura de până la-10 grade care va ofera rezultate remarcabile. Avantajul acestei proceduri este faptul că grăsimea îngheață la o temperatură mult mai ridicată decât restul țesuturilor (piele, mușchi, vase de sânge), ca atare adipocitele se modifica morfologic si intra intr-un proces natural de moarte celulara. Organismul le elimina natural fara alte interventii sau terapii suplimentare. Acest proces poarta numele de apoptoza.

Aplicarea localizată a temperaturii scăzute asigură și o reîntinerire metabolică accelerată, deoarece se știe că terapiile prin frig reduc efectele negative ale îmbătrânirii celulare, fapt demonstrat de nenumărate studii științifice.

Schema de terapie se stabilește în funcție de nevoile individuale, în general fiind nevoie de maxim 3 aplicari pe aceeasi zona la o distanta de 2-3 luni. După terminarea tratamentului, pielea va fi îngrijită cu creme hidratante și nutritive.

CUM SE ELIMINA ADIPOCITELE DUPA SEDINTA DE CRIOLIPOLIZA ?

Odată ajunse la apoptoza (proces natural de moarte celulara), adipocitele moarte sunt eliminate cu ajutorul macrofagilor (gunoierii organismului, care ne scapă de țesuturile moarte, reciclându-le ), fără posibilitatea de regenerare. Macrofagul este una dintre cele trei celule fagocitare ale sistemului imunitar și au un rol important în cadrul sistemului imun nespecific (înnăscut).

Macrofagele provin din anumite leucocite, numite monocite, care sunt celule circulante. Macrofagele sunt răspândite difuz în organism, la nivelul țesuturilor conjunctive și în apropierea membranelor bazale ale vaselor sanguine de dimensiuni reduse. Se găsesc în număr mare în zonele unde există un aflux important de antigene: țesut pulmonar, ficat, splină și ganglioni limfatici.

Sistemul reticulo-endotelial reprezinta totalitatea monocitelor, a macrofagelor mobile, a macrofagelor tisulare fixe, la care se adauga celulele endoteliale specializate din maduva osoasa, splina si ganglionii limfatici.Acest sistem exista in toate tesuturile dar mai ales in cele in care exista cantitati mari de particule, toxine, si substante straine care trebuie distruse si indepartate din organism.

BENEFICII CRIOLIPOLIZA

 • este distrusa 25 – 45% din grosimea stratului adipos dupa o singura sedinta
 • celulele adipoase distruse nu se mai refac
 • nu necesita pregatire speciala, analize, anestezie, spitalizare
 • lucreaza doar zonele cu probleme, nu afecteaza organele sau alte tesuturi
 • rezultate comparabile cu liposuctia chirurgicala
 • procedura poate fi efectuata pe aproape orice parte a corpului
 • o procedura se efectueaza pe durata a aproximativ 60 de minute
 • procedura este confortabila, se poate citi, relaxa si relua imediat activitatile obisnuite

CONTRAINDICATII CRIOLIPOLIZA

 • Femeile gravide sau care alăptează
 • Persoanele epileptice
 • Persoanele cu probleme cardiace, renale sau cu diabet
 • Persoanele care au probleme cu termoreglarea corporală
 • Persoanele care au pacemaker
 • Persoanele cu diverse iritații ale pielii, eczemă pe zona de tratament
 • Persoanele care au contraindicație la vacuum (capilare sparte, varice, tulburări ale sistemului limfatic)
 • Minim 3 luni de la o interventie chirurgicala
 • Cancer, inflamatii acute

TARIFE PROCEDURI


Vezi preturi aici

PROGRAM CLINICA NOVIA

Luni – Vineri 9:00 – 20:00

Sambata
(cu programare) 9:00 – 13:00


Programeaza-te acum