Lipoaspiratie Cluj

Lipoaspirație la clinica Novia din Cluj-Napoca


Lipoaspiratie

Lipoaspirația este intervenția chirurgicală de modelare a conturului corporal prin care se extrage grăsimea localizată în exces in anumite zone:

  • brațe;
  • torace anterior și posterior;
  • abdomen;
  • șolduri, coapse și fese;
  • gambe și porțiunea internă a genunchilor;
  • regiunea submentonieră (”gușa” de sub maxilarul inferior sau așa-numita “bărbie dublă”).

În unele cazuri, lipoaspirația reprezintă intervenția chirurgicală principală, în alte cazuri se poate asocia cu liftingul facial, abdominoplastia sau cu intervențiile de micșorare a sânului. Lipoaspirația nu este un tratament împotriva obezității și nici substitut pentru diete sau exerciții fizice. De asemenea, lipoaspirația nu este un tratament efectiv împotriva celulitei. Prin lipoaspirație se remodelează conturul corporal în zonele în care acumularea excesivă de grăsime creează o disproporție cu restul corpului.

Lipoaspirația este o intervenție chirurgicală și tehnicile pentru realizarea ei necesită microincizii la nivelul zonelor interesate, prin care se introduc canulele de lipoaspirație cu care se efectuează procedura. Aceste canule sunt conectate la un aspirator chirurgical, aparat de vibrolipoaspirație sau la seringi.

Lipoaspirația cu ajutorul seringilor este utilizată pentru zone mici și izolate sau când se dorește ca grăsimea extrasă să fie reinjectată în alte zone ale corpului (de exemplu, la nivelul feței, buzelor, feselor sau a depresiunilor din alte regiuni, realizându-se transfer de grăsime proprie).

Complicațiile posibile ale lipoaspirației reprezentate de iregularități ale conturului zonei în care s-a efectuat procedura, lezarea pielii sau a nervilor, pigmentarea neuniformă a pielii, hematoame, echimoze sau seroame. De asemenea, ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale, sunt prezente riscurile asociate anesteziei.

Vindecarea inițială durează 5-10 zile, iar procesul de vindecare continuă în următoarele săptămâni, timp în care edemul postoperator se reduce și cicatricile postoperatorii se atenuează. După o scurtă perioadă de vindecare, se poate continua tratamentul cu VelaShape II, pentru rezolvarea iregularităților și pentru întinderea pielii, dar și pentru tratamentul celulitei.

 

PROGRAM CLINICA NOVIA

Luni – Vineri 9:00 – 20:00

Sambata
(cu programare) 9:00 – 13:00


Programeaza-te acum