Psihologie Cluj

Servicii de psihoterapie, psihologie clinică și consiliere psihologică oferite de Clinica Novia:

 

Serviciile de psihoterapie, psihologie clinică și consiliere psihologică oferite de Clinica Novia:

 1. Orientarea clienților către servicii personalizate pentru acoperirea nevoilor individuale (chestionare pentru analiză – completate la sediul clinicii);
 2. Hipnoză clinică pentru diferite probleme de ordin psihologic;
 3. Evaluarea psihologică și ulterior psihoterapie pentru clienții clinicii în ceea ce privește:
  • distresul emoțional;
  • mecanisme de adaptare la schimbare;
  • structura personalității;
  • stilul de gândire / luare de decizii;
  • tehnici de adaptare la situații stresante;
  • nivelul de satisfacție globală în viață/ calitatea vieții;
 4. Evaluare neuropsihologică;
 5. Servicii de informare pentru sănătate/consiliere/psihoterapie pentru pacienții care suferă modificări majore ale imaginii corporale (tratamente de corectare neinvazive, operații estetice, etc);
 6. Servicii de informare pentru sănătate și consiliere ca formă de suport motivațional, în colaborare cu medicii specialiști în endocrinologie, nutriție, diabetologie și dermatologie;
 7. Psihoterapie pentru depresie și tulburări de anxietate;
 8. Psihoterapie pentru pacienții cu boli cornice si pacineții oncologici;
 9. Psihoterapie/consiliere de cuplu;
 10. Parenting;
 11. Servicii de consiliere/psihoterapie de grup pentru autocunoaștere și dezvoltare personală în ceea ce privește:
  • endocrinologia/nutriția (grupuri de suport psihologic pentru clienții supraponderali/ cazurile de obezitate);
  • trainingul autogen și relaxare (sub formă de terapie individuală sau de grup);
  • problemele de stimă de sine;
  • problemele de relaționare socială și reglare emoțională/controlul implusivității
  • dependența de substanțe.
 12. Consiliere psihologică pentru pacienții diagnosticați cu diabet sau cei cu glicemie bazală modificată (risc pentru diabet) – colaborare cu serviciul de diabetologie si nutriție al centrului – DECONTAT PRIN CAS

TARIFE CONSULTATII 

Consultatie psihologie  170 RON


Programeaza-te acum
 

Psihologia în clinica de estetică

Frumusetea complexă – ”Trebuie să ne acceptăm necondiționat – să acceptăm calitățile și defectele noastre și să lucrăm în fiecare zi pentru cea mai bună versiune a noastră”

În fiecare zi încercăm să facem tot ce putem pentru a arăta bine fizic. Acest lucru presupune folosirea produselor cosmetice de cea mai bună calitate, recurgerea la diferite proceduri, mai mult sau mai puțin invazive, adoptarea unor diete mai mult sau mai puțin stricte. La fel de important este și interiorul nostru, care, de cele mai multe ori, se reflectă în exterior. 

De multe ori avem tendița să evităm emoțiile negative care ne provoacă disconfort sau să amânăm soluționarea anumitor probleme deoarece acest lucru presupune confruntarea lor. Această situație se observă pe expresia feței, pe postură, pe atitudinea care o adoptăm…există multe detalii care ne pot ”da de gol” și care arată ceea ce simțim de fapt. Toate aceste lucruri se răsfrâng asupra înfățișării noastre. Fiecare persoană se confruntă cu probleme pe diferite planuri, la care se pot găsi soluții. Primul pas este să recunoaștem existența lor și să acceptăm să le rezolvăm. 

În echipa Novia găsești specialiști care te vor ajuta să îți atingi toate scopurile cu care vii la noi: un aspect fizic de invidiat la care pot lucra medicii noștrii specialiști, psihologul și nutriționistul. 

Psihologul te poate ajuta să îți rezolvi problemele care îți creează disconfort în cadrul unor ședințe de consiliere psihologică sau psihoterapie. Totodată, poți beneficia și de susținere și ajutor pentru învingerea fricii față de anumite proceduri medicale. Acest lucru se poate realiza prin psihoterapie sau hipnoză medicală.

În cadrul terapiei prin hipnoză medicală, poți să îți învingi fricile care le-ai acumulat de-a lungul timpului. Poate fi vorba despre fobii specifice sau despre unele mai complexe. Putem lua ca exemplu frica pentru ace sau operații și diferite proceduri medicale. Există situații în care operațiile sunt necesare, însă datorită sentimentului de frică se ia decizia amânării interveției. Acest lucru cu siguranță nu este în avantajul pacientului. 

Cu ajutorul hipnozei, reușim să facem mai ușoară și perioada postoperatorie. Poate te întrebi cum facem asta. Răspunsul este prin controlul durerii. Prin hipnoza medicală, putem controla durerea și să diminuăm intensitatea simptomelor postoperatorii.

S-a dovedit științfic faptul că având o minte liniștită, calmă, corpul reacționează mult mai bine la diferite tratamente și la procesul de vindecare (medicamentos sau chirurgical).

Avem un profesionist pe acest domeniu, psiholog Burus Adelina, acreditat la cursurile de hipnoză din cadrul Institutului Milton Erickson din Phoenix, Arizona, SUA.   

Această metodă este mai rar întâlnită la noi în țară, însă este foarte eficientă și nu presupune reacții adverse.