4 tipuri de operatii de chirurgie estetica a fetei

25 Oct. 2019

chirrugia estetica a feteiChirurgia plastica faciala a cunoscut o popularitate tot mai crescuta in ultimul deceniu. Pe de-o parte, un motiv pentru aceasta crestere a interesului este accesul celor interesati de astfel de proceduri la informatii din mai multe surse. Pe de alta parte, tehnicile chirurgicale s-au dezvoltat si ele, devenind tot mai sigure si eficiente, iar rezultatele – de o durata mai lunga.

Chirurgia estetica a fetei acopera un numar mare de proceduri medicale, de la cele cosmetice pana la cele ce au ca scop efectuarea anumitor corecturi. Iata cateva dintre cele mai intalnite proceduri estetice la nivelul fetei:

1. Liftingul de sprancene

Fie datorita procesului de imbatranire, fie aspectului lor natural, sprancenele pot avea nevoie de un lifting. Acestea pot fi ridicate simplu, la trei niveluri: ori in partea interna, ori in cea medie sau externa a sprancenelor, executand o procedura ce dureaza putin timp. Efectul unei operatii de acest tip este redefinirea trasaturilor fetei si eliminarea aspectului de ochi tristi si obositi.

2. Corectarea urechilor

Operatia pentru corectarea urechilor permite atat indreptarea acestora, cat si modelarea si reducerea dimensiunii lor. Una dintre cele mai cunoscute dintre acestea este otoplastia, operatia de indreptare a urechilor mai mari, indepartate de cap, sub denumirea medicala de urechi decolate.

Interventia are ca scop apropierea acestora de cap, obtinerea unei dimensiuni mai reduse, daca este cazul, dar si a unei simetrii. In cazul in care aceasta problema apare la copii, operatia se poate efectua in jurul varstei de 4-5 ani, moment in care urechea a ajuns cu aproximatie la dimensiunile uneia de adult.

3. Corectie pleoape

Sub denumirea de blefaroplastie, operatia de corectie a pleoapelor reduce aspectul de aplecare a pleoapelor inferioare si indeparteaza excesul de piele de pe pleoapele superioare. Cel mai adesea, această intervenție chirurgicala se face din motive cosmetice. Este, de asemenea, o modalitate eficienta de a imbunatati vederea la persoanele in varsta ale caror pleoapele superioare ii impiedica sa vada mai bine.

4. Remodelare barbie

Procedura de refacere sau crestere a marimii barbiei poarta numele de genioplastie. Operatia de acest tip poate fi eficienta pentru pacientii cu barbia mica sau in retragere. De exemplu, o barbie care pare prea mica in raport cu alte trasaturi faciale poate face ca nasul sa para prea lung. Chirurgii plasticieni folosesc frecvent implanturi de acest tip pentru a echilibra trasaturile unui pacient.