5 lucruri pe care sa le stii inainte de operatia de augmentarea mamara

20 Apr. 2021

augmentare mamara cluj

Operatia de marire a sanilor, numita si mamoplastie de augmentare, este interventia chirurgicala care are scopul de a creste dimensiunea sau forma sanilor. Inainte de a opta pentru o procedura de acest tip, sunt cateva lucruri pe care ar fi bine sa le cunosti pentru a lua o decizie informata si a sti exact la ce sa te astepti.

1. Cum alegi implanturile potrivite?

In functie de corpul tau, dar si de rezultatele dorite, in cadrul consultatiei, chirurgul estetician te va ajuta sa alegi cea mai potrivita varianta pentru interventia de marire a sanilor. Exista mai multi factori care trebuie luati in considerare, de la materialul implantului, la marimea si forma acestuia.

  • Materialul implantului

Implanturile saline sunt umplute cu o solutie sterila de apa sarata. Deoarece sunt inserate goale in corp si umplute doar dupa ce sunt la locul lor, acestea necesita incizii putin mai mici.

Implanturile de silicon sunt umplute cu un gel de silicon coeziv. Majoritatea oamenilor sunt de acord ca se simt si arata mai natural decat un implant salin. 

  • Marimea implantului

Dimensiunea implanturilor alese este in mare parte o chestiune de preferinta personala, importante fiind, bineinteles, si recomandarile chirurgului pe baza examinarii facute.

  • Forma implantului

Implanturile cu forma rotunda sunt printre cele mai populare, putand avea textura neteda sau rugoasa. Au un efect mai pronuntat, implanturile augmentand atat in partea de sus, cat si in cea de jos.

Implanturile anatomice sunt recomandate celor care isi doresc ca implantul sa imite cat mai bine aspectul unei forme naturale de san. Acestea au un volum mai mare spre partea de jos, incercand sa ofere un rezultat cat mai natural.

2. Cat dureaz─â operatia?

Durata exacta a interventiei chirurgicale depinde de mai multi factori, inclusiv daca ai optat pentru o interventie de ridicare a sanilor sau de crestere.

Marirea sanilor dureaza in general aproximativ o ora, dar timpul alocat procedurii depinde de fiecare pacient in parte.

ce sa stii inainte de operatia de augmentare mamara

3. Cat dureaza „asezarea” implantului?

Cand ne referim la „asezarea” implantului, ne referim la procesul de „asezare” in pozitia lor finala sau naturala. Imediat dupa marirea sanilor, sanii vor sta mai sus pe piept si vor parea umflati si fermi.
In saptamanile urmatoare interventiei, implanturile vor cobori treptat intr-o pozitie mai naturala. Pe masura ce tesutul din jurul lor se relaxeaza, sanii devin, de asemenea, mai moi.

 

4. Cum poti imbunatati recuperarea?

Pentru a oferi implanturilor posibilitatea de a se vindeca corect, este recomandat sa dormi pe spate pentru o perioada de timp dupa operatie. Desi poate fi mai dificil daca esti obisnuit sa dormi pe lateral sau pe burta, chirurgii recomanda sa dormi cu perne in lateral pentru a impiedica posibilitatea de a te rasturna in timpul noptii.

Pe langa acest sfat, chirurgul estetician care s-a ocupat de interventia de augmentare mamara iti va oferi toate informatiile necesare (de la medicamentatie la restrictii de activitate) pentru a accelera procesul de recuperare.

5. Pot fi utilizate aceleasi incizii daca in viitor doresti o inlocuire a implanturilor?

Majoritatea pacientelor care apeleaza la procedura de marire a sanilor sunt multumite de rezultatele obtinute. Cu toate acestea, este posibil ca la un moment dat sa isi doreasca o schimbare a dimensiunii sau a tipului de implant. De cate ori este posibil, chirurgii esteticieni folosesc incizii existente.

Daca esti interesata de o interventie de marire sani in Cluj, chirurgii esteticieni de la Clinica Novia te asteapta la o consultatie pentru a stabili impreuna ce implant este mai potrivit pentru tine.