Cand e necesara operatia de corectie a pleoapelor cazute (blefaroplastia)?

29 Mar. 2021

blefaroplastie cluj

Odata cu inaintarea in varsta, muschii nostri se relaxeaza, iar pielea incepe sa isi piarda din elasticitate. Pentru pleoape, acest lucru are ca rezultat un surplus de piele care creeaza pliuri in zona pleoapelor superioare si depozite de grasime in exces la nivelul inferior al pleoapelor.

Blefaroplastia este o interventie chirurgicala efectuata pe pleoape tocmai cu scopul de a elimina excesul de piele de pe pleoapele superioare si pentru a reduce pungutele de grasime din zona pleoapele inferioare.

De ce se opteaza pentru blefaroplastie?

Aceasta interventie chirurgicala se face de obicei din motive cosmetice. Este, de asemenea, o modalitate eficienta de a imbunatati vederea la persoanele in varsta ale caror pleoape superioare inclinate le impiedica vederea.

Cand sa optezi pentru operatia de blefaroplastie?

Cei mai buni candidati pentru acest tip de interventie sunt persoanele cu o stare buna de sanatate si care au o idee realista a ceea ce vor. Cei mai multi au 35 de ani sau mai mult, dar daca pleoapele cazute se mostenesc in familie, s-ar putea sa fie nevoie de operatie mai devreme.

Ar fi bine sa optezi pentru operatia de blefaroplastie in cazul in care te confrunti cu:

  • Piele slabita sau lasata care creeaza pliuri sau afecteaza conturul natural al pleoapei superioare, uneori afectand vederea;
  • Depozite grase care apar ca umflaturi in  zona pleoapelor;
  • Pungi sub ochi;
  • Exces de piele si ridurile fine ale pleoapei inferioare.

Iata cateva semne tipice care ar putea indica ca e timpul sa mergi la o consultatie la un chirurg plastician pentru a-ti corecta aspectul pleoapelor:

Ochii tai arata intotdeauna obositi, chiar si cand dormi suficient?

Ai mereu pungi sub ochi?

Pleoapele inferioare se inclina in jos in mod constant?

Pielea de pe pleoapele superioare cade?

Ai probleme la vedere deoarece pleoapele superioare au cazut pana acum?

Pleoapele superioare se simt grele, ceea ce face dificila mentinerea ochilor deschisi?

Operatia de blefaroplastie superioara se bazeaza pe mici incizii pentru a permite indepartarea pielii in exces si a grasimii din zona pleoapei. Se realizeaza apoi o cusatura subtire pentru a aduce pielea impreuna si a permite crearea unui pliu al pleoapelor.

Chirurgia pleoapei inferioare poate implica incizii ale pielii direct sub linia genelor sau o incizie pe interiorul pleoapei, numita abord transconjunctival. Abordarea transconjunctivala permite accesul la pleoapa fara incizii vizibile si este indicata doar persoanelor tinere, la care pielea nu este in exces.

Interventia de corectie a pleoapelor in Cluj se realizeaza si la clinica Novia.