Tot ce trebuie sa stii despre micropigmentare

23 Aug. 2021

Ai visat la ziua in care te-ai putea trezi, manca un mic dejun rapid si ai putea iesi pe usa in doar 15 minute? Probabil cu toate am facut-o cel putin o data, iar micropigmentarea vine ca o solutie eficienta care te va scuti de timpul petrecut in fata oglinzii pentru conturarea sprancenelor, a buzelor sau a ochilor.

Ce este micropigmentarea?

Pe scurt, micropigmentarea este un proces care foloseste ace mici pentru a injecta cerneala in derm (stratul mai adanc al pielii) in scopuri cosmetice. Procedura nu este la fel de profunda ca un tatuaj traditional si se va estompa in timp, motiv pentru care denumirea de „machiajul permanent” atribuita micropigmentarii nu este foarte corecta.

Micropigmentarea cosmetica

Micropigmentarea cosmetica este o metoda populara de tratament pentru cei care doresc sa obtina sprancene perfect modelate, un contur al ochilor care va creste expresivitatea acestora sau buze mai pline, cu nuanta perfecta, in cazul in care se apeleaza la o pigmentare totala sau la intensificarea si conturul buzelor.

Micropigmentarea buzelor

micropigmentare buze cluj

Procedura de micropigmentare a buzelor intensifica frumusetea culorii naturale a buzelor, imbunatateste forma acestora si ofera iluzia unor buze mai pline. La clinica Novia poti opta pentru trei proceduri de micropigmentare a buzelor: contur + marire buze, intensificare si pigmentare totala.

Procedura poate fi una utila si atunci cand se doreste o camuflare a unei cicatrici existente in zona buzelor.

In ceea ce priveste cat de indelungat va fi efectul micropigmentarii, acest lucru variaza intotdeauna de la persoana la persoana. Rezultatele ar trebui sa dureze intre 2-5 ani, inca pot fi necesare retusuri suplimentare in functie de persoana si de aspectul dorit.

Micropigmentarea sprancenelor

micropigmentarea sprancene cluj


Micropigmentarea sprancenelor este modalitatea perfecta de a-ti modela linia sprancenelor, dar si de a adauga culoare sau de a completa golurile din sprancene. Sunt realizate mici miscari asemanatoare directiei firelor de par din sprancene, pentru imbunatati aspectul acestora.  

Efectele procedurii dureaza de obicei 2-3 ani, in functie de mai multi factori (expunerea la soare si apa, rutina de curatare a fetei etc.)

Micropigmentarea ochilor

micropigmentare ochi cluj

Micropigmentarea ochilor defineste mai clar linia genelor si va ajuta genele sa arate mai groase si mai pline. Procedura este ideala pentru femeile care isi doresc un contur al ochilor mai intens, dar si sa economiseasca timp din rutina de aplicare a machiajului.

Ca in cazul tuturor procedurilor de acest tip, pigmentul pentru ochi se va estompa in timp. In general, micropigmentarea dureaza cativa ani, in functie de mai multi factori. Sedintele regulate de retusare te vor ajuta sa pastrezi pigmentul de contur al ochi proaspat si frumos.

Micropigmentarea scalpului

micropigmentare scalp cluj

Pentru persoanele care sufera de probleme de cadere a parului, cum ar fi alopecia sau subtierea parului, micropigmentarea scalpului este o solutie eficienta.

In timpul procedurii se injecteaza pigmenti mici pe scalp pentru a oferi impresia unor fire de par. Rezultatele sunt destul de uimitoare si ofera un aspect mai natural pentru ca se alege o culoare a pigmentului care sa se potriveasca perfect cu nuanta scalpului si a parului.

Pe langa abordarea problemelor de cadere a parului, micropigmentarea scalpului poate ajuta si la ascunderea unor cicatrici sau semne din nastere existente la nivelul scalpului.

Fie ca iti doresti o intensificare a culorii buzelor, fie un contur mai definit al sprancelor, al ochilor sau crearea unui aspect de foliculi naturali de par in zona scalpului, la clinica Novia poti apela la toate aceste proceduri de micropigmentare in Cluj-Napoca.