Ce trebuie sa stii despre venectazii si tratamentul acestora

16 Jul. 2019

tratament venectaziiVenectaziile sunt niste vase de sange dilatate localizate la suprafata pielii. Datorita faptului ca vasele fine de sange pot fi inestetice, find vizibile mai ales pe picioare, tratamentul lor reprezinta o chestiune de interes pentru cei care se confrunta cu astfel de probleme.

Acestea pot aparea pe suprafața picioarelor sau a fetei, insa, de obicei, nu sunt dureroase, majoritatea persoanelor dorind sa le trateze din motive cosmetice.

Tratamentul venectaziilor

O serie de tratamente pot elimina venectaziile sau pot reduce aspectul acestora. Printre acestea se numara tratamentul venectaziilor cu ajutorul laserul ND-YAG. Acesta actioneaza profund la nivelul pielii pentru a trata toate tipurile de vase de sange.

Pentru ca efectele sa fie vizibile, sunt recomandate 2-3 sedinte. Daca in cadrul primei sedinte, timpul alocat este mai mare pentru ca toate vasele sa fie supuse tratamentului, urmatoarele sunt necesare pentru retusuri, fiind indicate cu o regularitate de aproximativ doua luni.

In timpul tratamentului, disconfortul resimtit de pacient este, de cele mai multe ori, minim. Cu toate acestea, in cazul in care este necesar, se poate aplica o anestezie locala.

Efecte secundare

In ceea ce priveste efectele secundare ale tratamentului, acestea sunt minime, in cele mai multe din situatii. In special la persoanele care au o fragilitate vasculara crescuta, pot aparea purpura sau vanatai, care dispar insa dupa 7-10 zile. Alte efecte care ar putea aparea in urma tratamentului fac referire la hiperpigmentari efemere sau un edem discret al pielii.

Recomandari

Ca recomandare inaintea tratamentului, este indicata evitarea expunerii la UV.

Dupa tratamentul propriu-zis, sunt interzise timp de o saptamana baile fierbinti, sauna, masajul si sporul. De asemenea, expunerea la soare este interzisa timp de cel putin 3-4 saptamani, fiind necesar a fi utilizate creme cu factor de protectie 50+.