De ce este sezonul rece potrivit pentru tratamentele estetice?

27 Nov. 2019

tratamente estetice iarnaCand temperaturile scad si este mai putina umiditate in aer, pielea tinde sa fie mai uscata. Iarna este, din acest punct de vedere, probabil, cea mai dificila perioada a anului pentru pielea noastra. Exista insa, un beneficiu major care vine odata cu sezonul rece - este cel mai bun moment al anului in care sa incercati tratamente neinvazive ale pielii datorita faptului ca lipsa de expunere la soare este benefica pentru timpul de vindecare.

Tocmai de aceea, sezonul rece este unul dintre cele mai potrivite pentru a apela la tratamentele estetice. Iata cateva dintre cele pe care le-ai putea efectua in perioada urmatoare:

1. Peeling-ul chimic

Pentru ca peeling-urile chimice sunt concepute pentru a indeparta pielea uscata si deteriorata de pe fata si a scoate la suprafata o versiune mai tanara, neteda si hidratata a pielii, acestea sunt recomandate sa fi aplicate in sezonul rece.  
Un peeling chimic functioneaza cel mai bine atunci cand este efectuat intr-o serie de sedinte. Pentru ca iarna vremea este mai rece si mai mohorata, iti ofera mai mult timp pentru a ramane in afara soarelui si a-ti lasa fata sa se vindece dupa fiecare sesiune. In plus, pielea va fi mai neteda si mai pregatita pentru sezonul cald.

2. Mezoterapia

Mezoterapia este o tehnica care foloseste injectii de vitamine, enzime si alte extracte pentru a reintineri pielea, precum si pentru a ameliora ridurile si semnele imbatranirii. Avantajele acesteia sunt multiple, de la faptul ca pielea obtine un concentrat ridicat de vitamine pana la faptul ca se adreseaza unei palete largi de nevoi ale pielii, lumineaza si hidrateaza tenul si poate fi o alternativa a unor proceduri si interventii mult mai costisitoare. Tratamentul este indicat la inceputul fiecarui sezon, mai ales al celui rece, cand pielea are nevoie de mai multa ingrijire.

3. Epilarea definitiva

In mod obisnuit, vara este momentul in care incepi sa te gandesti la indepartarea parului, insa daca doresti sa optezi pentru epilarea definitiva, sezonul rece este mai potrivit pentru aceasta procedura. In lunile de iarna exista mai putine sanse de expunere la soare in zona tratata. Daca incepi procedura de epilare definitiva iarna, la venirea sezonului cald vei putea sa te bucuri o piele neteda si frumoasa.