Totul despre Epilarea Definitiva

15 Apr. 2022

Alege inovatia in epilarea definitiva si uita de parul nedorit de pe corp. La Clinica Novia Estetica din Cluj iti oferim serviciul de epilare definitiva cu cel mai performant laser, Alexandrite Motus AY. In acest articol vom vorbi mai multe despre epilarea definitiva si despre avantajele ei.

Cum functioneaza Laserul Alexandrite?

Laserul Alexandrite este singurul care are efect in tratarea parului subtire si deschis la culoare. Nici un alt laser nu poate combina eficient absortia melaninei (la 755 nm), o putere ridicata (mai mare de 6000 W) si posibilitatea de a selecta o lungime scurta a impulsului.

Motus AY este cel mai nou sistem laser de la DEKA si completeaza laserul Motus AX - Alexandrite. Acesta adauga sursa laser Nd:YAG, o tehnologie inovatoare predecesorului sau, care permite largirea gamei de tratamente. Este foarte eficient in indepartarea tuturor tipurilor de par, tratarea leziunilor pigmentare si in tratamentele vasculare.

Avantajele epilarii definitive cu Laser Alexandrite Motus AY:

 • Standardul de aur in epilarea definitiva;
 • Este cea mai eficienta metodă de epilare definitiva;
 • Utilizează lungimea de unda 755nm specifica pigmentului firului de par;
 • Este utilizat in tratarea pacientilor cu piele deschisa la culoare;
 • Este mai putin dureros comparativ cu celelalte metode de epilare;
 • Sedintele de epilare definitiva se efectueaza la interval de 6-8 saptamani, in functie de zona tratata;
 • Sedintele pentru zona faciala se efectueaza la 4-6 saptamani.

Inainte de inceperea sedintelor de epilare definitiva, este bine sa iei in considerare cateva aspecte:

 • Este recomandata evitarea expunerii la soare cu 4 saptamani inainte si dupa procedura;
 • Cu minim o luna inainte este recomandat sa nu se foloseasca ceara pentru epilarea zonelor in cauza – este permisa doar epilarea cu lama de ras sau crema depilatoare.
 • Procedura de epilare definitiva nu este indicata femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.
 • Este contraindicata persoanelor care sufera de epilepsie, hepatita B si C sau psoriasis.

Intrebari frecvente

Este dureroasa epilarea cu laser Alexandrite?
Aceasta procedura nu este dureroasa, se pot simti eventuale senzatii de disconfort, dar de intensitate redusa.

Cat dureaza o sedinta de epilare definitiva?
Acest lucru depinde de zona vizata, insa procedura este destul de rapida. Pentru zonele mici (mustata, barbie, axila, inghinal) dureaza aproximativ 5-20 minute, iar pentru zona picioarelor sau a mainilor, dureaza pana la o ora.

Cum ingrijim pielea dupa o sedinta de epilare definitiva?
Dupa o sedinta de epilare definitive pielea este mai sensibila, iar expunerea la soare imediat dupa este contraindicata. In rest, se recomanda folosirea cremelor cu factor de protectie 50.

De cate sedinte este nevoie pentru a scapa de parul nedorit?
Pentru un rezultat durabil al epilarii sunt necesare mai multe sedinte, in functie de regiunea care se doreste a fi epilata si in functie de ritmul de crestere al parului in timpul tratamentelor. In medie, pentru a se elimina parul nedorit in proportie de aproximativ 90%, sunt necesare intre 6-8 sedinte, insa depinde de la caz la caz.

Daca doresti sa scapi de parul nedorit pe termen lung, poti apela la procedura de epilare definitiva in Cluj la clinca noastra. Lista completa de preturi pentu epilarea definitiva la Clinca Novia Estetica poate fi consultata in sectiunea Preturi servicii – Cosmetica.