De ce e recomandat sa mergi la control dermatologic?

23 Jun. 2020

control dermatologic cluj
 

Vizitarea dermatologului in mod regulat are o importanta deosebita pentru siguranta ta. Fiecare control dermatologic permite medicului sa verifice starea actuala a sanatatii pielii si sa detecteze eventualele semne precoce ale problemelor. Tinand cont de faptul ca este mai usor sa tratezi simptomele cu cat sunt depistate mai devreme, este foarte important sa mergi la control din timp.

Dermatologia se ocupa de studierea, diagnosticarea si gestionarea a unui numar mai mare de probleme ale pielii precum:

  1. Acnee

Daca ai acnee, pasul cel mai important pe care trebuie sa il faci inainte de toate este programezi o vizita la dermatolog. Un dermatolog poate stabili ce tip de tratament pe baza de reteta ar fi cel mai eficient pentru acneea de care suferi. Daca ai nevoie de un tratament acnee in Cluj, poti apela la serviciile clinicii Novia. 

  1. Cancer de piele

Un dermatolog va poate face o examinare pentru depistarea cancerului de piele. O verificare anuala a corpului este deosebit de importanta daca te afli intr-un grup cu risc ridicat.

In plus, fata de examinarile uzuale, ar trebui sa vezi un dermatolog si daca observi o modificare a formei, dimensiunii sau a culorii oricareia dintre alunitele. Un dermatolog poate indeparta o parte sau toate tesuturile suspecte si le poate examina la microscop pentru a verifica daca exista celule canceroase.

  1. Eczeme

Aceasta afectiune cronica a pielii este caracterizata de iritatie si mancarime, iar un dermatolog te poate ajuta sa gasesti modalitatea eficienta de a gestiona eczema, prescriindu-ti tratament necesar.

  1. Ingrijirea specializata a pielii, parului si unghiilor

Te poti adresa unui dermatolog in legatura cu orice probleme pe care le ai despre afectiunile care afecteaza pielea. Afectiunile pielii variaza de la negi, la vergeturi, la psoriazis si multe altele si toate acestea pot fi tratate de un dermatolog.

  1. Tratamenul cicatricilor

Dermatologii sunt cei care pot oferi tratamente ale pielii pentru a ameliora aspectul cicatricilor, inclusiv cele de acnee. In plus, in cazul cicatricilor mai grave, precum cele din cauza arsurilor, un dermatolog va poate sugera un chirurg plastic pentru un tratament imbunatatit.

  1. Deteriorarea pielii

Daca esti ingrijorat referitor la anumite afectiuni ale pielii sau de imbatranirea pielii, un dermatolog iti poate sugera produse sau modificari ale stilului de viata care sa reduca expunerea la elemente daunatoare.

Pielea este un excelent indicator pentru ceea ce se poate intampla sub suprafata. Asadar, daca simti ca pielea ta nu este sanatoasa cum ar trebui sa fie, un consult dermatologic te poate ajuta.