Recomandari pentru a evita uscarea excesiva a pielii dupa spalarea mainilor

8 Apr. 2020
recomandari pentru a evita uscarea pielii dupa spalarea mainilor

Asociatia Americana de Derrmatologie incurajeaza publicul sa hidrateze mainile pentru a preveni uscaciunea pielii si aparitia altor infectii.
Avand in vedere cresterea rapida a numarului de cazuri cu noul Coronavirus, oficialii au recomandat spalarea cat mai frecventa a mainilor pentru a stopa raspandirea virusului.

Sunt necesare cateva precautii pentru a evita uscarea excesiva a pielii dupa spalarea mainilor.

Spalarea repetata a mainilor fara a fi urmata de o hidratare corespunzatoare poate conduce la o uscaciune excesiva, cu aparitia de fisuri, rani deschise, ce ulterior se pot suprainfecta cu alti germeni. O atentie mare trebuie sa acorde, in special, acei pacienti care au afectiuni preexistente ale mainilor (ex.: eczeme cronice palmare, eczeme atopice, psoriazis palmar).

Pentru a reduce aceste riscuri dermatologii recomanda:
 
1. spalatul mainilorSpalati-va mainile cu apa calduta si sapun cel putin 20 de secunde. 

2. Utilizati imediat o crema hidratanta.

3. dezinfectant mainiCand nu aveti la indemana apa si sapun utilizati un dezinfectant de maini (recomandat fiind unul cu cel putin 60% alcool pentru a fi eficient impotriva germenilor). Dupa aplicarea acestuia asigurati-va ca mainile sunt complet uscate, apoi aplicati crema hidratanta.

4. Nu credeti tot ceea ce vedeti sau auziti online. Aplicarea unei creme dupa spalarea mainilor nu zadarniceste efortul vostru.

Cu respect,
Departamentul dermato-venerologie Novia
Dr. Filip Adriana, Dr. Pop Anca