Care e diferenta dintre botox si acid hialuronic?

25 Aug. 2020

diferenta botox si acid hialuronic

Substantele injectabile precum toxina botulinica si acidul hialuronic sunt folosite adesea pentru a corecta diferite imperfectiuni ale fetei. Desi ambele sunt utilizate in cadrul procedurilor de infrumusetare si rejuvenare a tenului, exista cateva diferente importante intre acestea.

Toxina botulinica

Botoxul este denumirea prescuratata pentru toxina botulinica, un grup de molecule produse de bacteriile clostridium botulinum.

Substanta poate fi injectata in cantitati mici, direct in muschii de expresie ai fetei pentru a relaxa musculatura faciala. In acest fel, este blocata temporar transmiterea impulsurilor nervoase de la nervii faciali catre musculatura din zona injectata.

Injectiile cu toxina botulinica sunt eficiente in special in tratamentul ridurilor de expresie din zona fruntii, glabelei (zona dintre sprancene), coltului ochilor, dar si pentru ridicarea sprancenelor.

Efectul este unul temporar si se mentine intre 3 si 6 luni in functie de zona tratata, iar intreventia poate fi refacuta ulterior.

Acidul hialuronic

Spre deosebire de toxina botulinica, acidul hialuronic este o substanta care este produsa in mod natural de corp.

Functia sa principala este de a retine apa pentru a mentine tesuturile bine hidratate. In momentul in care este injectat in piele, imperfectiunile sunt reduse, iar zona hidratata.

Una dintre cele mai populare intreventii cu acid hialuronic este cea de augmentare a buzelor. Prin intermediul acesteia, buzele devin mai mari si mai conturate.

De asemenea, acidul hialuronic este utilizat in ameliorarea ridurilor de la colturile gurii, dar si pentru tratarea cearcanelor, a barbiei, liniei mandibulare, a santurilor nazo-geniene sau pentru rinocorectie.

Efectul acidului hialuronic poate varia de la 4 la 8 luni sau chiar mai mult, in functie de zona in care se injecteaza si de tipul de substanta utilizata.

La clinica Novia, produsele injectabile folosite sunt de o calitate ridicata pentru a asigura cele mai bune rezultate. Iti recomandam sa lasi specialistii sa decida ce interventie e mai potrivita pentru imbunatatirea aspectului tenului tau, pentru ca tu sa te bucuri pe deplin de rezultatele finale obtinute.