Lifting Facial

24 Mar. 2022

Ce inseamna Lifting Facial?

Lifting-ul facial este o interventie chirurgicala estetica care implica imbunatatirea semnelor vizuale de imbatranire la nivelul fetei si gatului. Exista mai multe tipuri de interventii chirurgicale de lifting facial si este foarte important sa discutati cu chirurgul despre ceea ce va functiona cel mai bine pentru dumneavoastra.

Un lifting facial este un termen general pentru orice procedura care imbunatateste semnele de imbatranire la nivelul fetei si gatului prin repozitionarea sau indepartarea pielii, grasimii si/sau muschilor. Semnele de imbatranire pe care un lifting facial le poate restaura includ:

  • Pielea de pe fata lasata;
  • Liniile adanci aflate intre nas si colturile gurii;
  • Grasime faciala lasata;
  • Grasimea suplimentara din zona gatului, care arata ca o „barbie dubla”.

Lifting-urile faciale sunt considerate operatii cosmetice de restaurare si nu va pot schimba fundamental aspecul sau opri procesul de imbatranire. Sunt operatii individuale, care sunt unice pentru chipul fiecarei persoane.

Un lifting facial este un tip de interventie chirurgicala estetica care implica imbunatatirea semnelor vizuale de imbatranire la nivelul fetei si gatului.

Care sunt tipurile de lifting facial?

Lifting facial traditional: O interventie chirugicala traditionala care implica incizii in jurul urechilor, liniei parului si sub barbie. Chirurgul separa pielea de tesutul subiacent si strange muschii si alte structuri de sustinere ale fetei si gatului. De asemenea, chirurgul indeparteaza excesul de grasime din zona gatului dar si a fetei, dupa cum este necesar. Acest tip de interventie chirurgicala este in general recomandata persoanelor care doresc o imbunatatire optima a trasaturilor faciale.

Lifting facial SMAS: Acest tip de interventie chirurgicala reprezinta sistemul musculo-aponevrotic superficial, stratul muscular al fetei. In aceasta procedura chirurgicala, se vor strange muschii fetei si se va inlatura excesul de piele si/sau grasime din obraji si partea inferioara a fetei.

Lifting facial in plan profund: In acest tip de interventie, chirurgul va ridica grasimea si pielea ca o singura unitate. Acest tip de lifting se adreseaza in general mai multor zone ale fetei in acelasi timp.

Lifting de mijloc: O interventie chirugicala de lifting la mijlocul fetei trateaza zona obrajilor. Chirurgul va repozitiona grasimea din obraz si va strange pielea din zona obrajilor. Mini-lifting: Operatia de mini-lifting se concentreaza pe ridicarea fetei inferioare si a zonei gatului.

Indiferent de tipul de lifting facial de care ai nevoie, la clinica Novia Estetica din Cluj-Napoca gasesti o echipa dedicata care te va ajuta sa ai parte de rezultatele dorite.