Mituri despre injectarea cu toxina botulinca

13 Sep. 2021

injectare cu botox cluj

Injectarile cu botox se numara printre cele mai frecvente si mai sigure tratamente estetice. Procedura este una neinvaziva si implica injectarea botox in zone ale fetei pentru a ajuta la obtinerea unui aspect tanar. Si pentru ca, de cele mai multe ori, cu cat un tratament este ceva mai popular, cu atat mai multe mituri apar in jurul lui, nici injectarile cu botox nu fac exceptie.

Iata cel mai des intalnite mituri despre toxina botulinica, care nu ar trebui sa impiedice pe nimeni sa opteze pentru tratament.

Mitul 1: Injectarea cu botox iti „va ingheta fata” si te va lasa fara expresie

Se vorbeste mult despre modul in care botoxul „ingheta” fata pacientilor si ii face incapabili sa se exprime prin miscarile fetei. La un moment dat sau altul, e posibil sa fi vazut cu totii un personaj de televiziune sau de film care a avut prea mult botox injectat.

Aspectul de „fata inghetata” este cauzata de practicienii care administreaza un numar excesiv de unitati de botox si este usor de evitat daca alegeti un specialist cu expertiza si instruirea corespunzatoare. Atunci cand este administrat corect, botoxul ajuta pacientul sa obtina un aspect natural si tineresc, pastrand in continuare capacitatea de a exprima toate emotiile.

Mitul 2: Botoxul este utilizat numai din motive cosmetice si estetice

Beneficiile botoxului depasesc cu mult domeniul estetic, aceasta substanta fiind utilizata pentru o serie de afectiuni medicale. Pentru prima data, botoxul a fost folosit pentru tratarea strabismului, in prezent medicii prescrind injectii cu toxina botulinca si pacientilor care sufera de migrene, transpiratie excesiva la nivelul bratelor sau chiar dureri de spate / gat.

Mitul 3: Botoxul este toxic

Botoxul este versiunea proteica purificata a adevaratei toxine botulinice, ceea ce inseamna ca este in mare masura netoxica. Proteina este inserata direct in muschi pentru a- relaxa si nu este absorbita sistemic in fluxul sanguin. De fapt, botoxul a fost aprobat de FDA (The United States Food and Drug Administration) pentru utilizari cosmetice inca din 2002.

Mitul 4: Efectele injectiilor cu botox sunt permanente

Exista o conceptie gresita conform careia efectele botoxului sunt permanente si, prin urmare, sunt ireversibile. Nimic mai gresit. In schimb, aceasta procedura da rezultate temporare. Dupa o perioada de trei pana la sase luni, efectele se diminueaza si va fi nevoie sa reapelezi la tratament.

Mitul 5: Botoxul este dureros

In comparatie cu alte proceduri estetice (inclusiv interventii chirurgicale), injectarile cu botox sunt unele dintre cele mai putin inconfortabile proceduri.

Indiferent de cat de scazut este pragul de durere al cuiva, este foarte putin probabil ca injectiile cu botox sa fie foarte dureroase. Acest lucru se datoreaza faptului ca acele utilizate sunt foarte subtiri si se injecteaza doar o cantitate mica de botox. Practic, pacientii simt un mic ciupit doar cateva secunde.

Mitul 6: Efectele injectiilor cu botox apar instantaneu

Injectiile cu botox nu produc rezultate imediate. Unele modificari ale aspectului pot fi vizibile dupa 3-5 zile, in timp ce rezultatele complete vor dura pana la sapte - zece zile.

Daca esti interesat de un tratament cu injectii cu toxina botulinica in Cluj-Napoca, la clinica Novia iti punem la dispozitie acest tip de procedura utilizata atat pentru diminuarea aspectului ridurilor, cat si in cazul rinoplastiei nechirurgicale, pentru mascarea gingiei persoanelor care au zambetul prea larg (suras gingival) sau in cazul altor probleme, cum ar fi transpiratia excesiva axilara, palmara sau bruxismul nocturn.